Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Concrete plannen voor nieuwe
woningen in Sirjansland

SIRJANSLAND - Bewoners in Sirjansland willen nieuwbouw in hun dorp. In het oude schoolgebouw en op boerengrond naast het dorpsbosje aan de Lageweg. ,,Voor jongeren die hier willen blijven zijn nauwelijks mogelijkheden.”

 1. Dominee Marco Boevé is geen vergadertijger, maar het contact met mensen vindt hij prachtig mooi
  PREMIUM

  Dominee Marco Boevé is geen vergader­tij­ger, maar het contact met mensen vindt hij prachtig mooi

  Als Marco Boevé (54) iets niet wilde in zijn leven dan was het dominee worden. Hoe gek kan het lopen. Na jaren in Papoea-Nieuw-Guinea te hebben gewoond en gewerkt, ging Boevé in 2009 alsnog als predikant in Nederland aan de slag. Sinds kort is hij verbonden aan de gemeente Schouwen aan Zee, waar hij aan het werk gaat voor de kerken in Renesse, Noordwelle en Scharendijke. Daar wacht hem geen makkelijke taak.
 2. Streep door plan muziekcafé Zierikzee: ‘Maar ik heb nog een andere troef in handen’
  PREMIUM

  Streep door plan muziekcafé Zierikzee: ‘Maar ik heb nog een andere troef in handen’

  ZIERIKZEE - Het plan voor een muziekcafé pal naast De Biet aan de Nieuwe Haven in Zierikzee is van de baan. Vastgoedondernemer Sjoerd Dillisse, eigenaar van het pand, krijgt van de gemeente geen toestemming daar een danszaal te openen. Maar Dillisse geeft niet zomaar op en heeft zijn zinnen nu gezet op het pand schuin daar tegenover, tegen de Zuidhavenpoort. ,,Dat is ook nog eens drie keer zo groot!”