Volledig scherm
Bedrijf © Ton van den Nouweland

Computer en mallen gered bij verwoestende bedrijfsbrand Zierikzee

ZIERIKZEE - De brandweer heeft de mallen en de computerserver kunnen redden uit de brand, dinsdagavond bij Precisiewerk Zierikzee. Het bedrijfspand ging verloren.

Het personeel kwam woensdagochtend bijeen in poppodium  Brogum dat naast  PWZ is gevestigd. Directeur Norbert Clarijs weet nog niet of hij de productie van industrieel gietwerk elders voort kan zetten. 

Er werken vijftien mensen bij PWZ. De brandweer heeft woensdagochtend rond half zes nog een uurtje nageblust. De totale inzet was ongeveer 45 man. 

,,Met het bluswater hadden we het niet beter kunnen treffen," vertelt officier van dienst Joop Juffermans. ,,Twee brandkranen in de buurt en toevallig hoog water in het kanaal voor het extra water.  Inzet van de waterwagen was niet nodig."  

Lees ook: Forse brand in bedrijfspand in Zierikzee

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hut van de toekomst in Zierikzee heeft zonnepanelen en waterzuivering
    PREMIUM
    VIDEO

    Hut van de toekomst in Zierikzee heeft zonnepane­len en waterzuive­ring

    ZIERIKZEE - Het kriebelt wel een beetje, moet kinderburgemeester Stan van der Wekken toegeven. Als twaalfjarige zou hij nog nét mee mogen doen en hij heeft ook al een paar vriendjes zien rondlopen. Maar zijn hoofdtaak dinsdagochtend beperkt zich tot de officiële opening van het huttendorp in het Hatfieldpark. Samen met zijn 'collega' Gerard Rabelink, omdat het de vijfde keer is dat het bouwfestijn onder de vlag van buurtvereniging Hart van Poortambacht wordt georganiseerd.