Volledig scherm
© Dirk-Jan Gjeltema

Code rood voor nieuwe weerhoek Watersnoodmuseum Ouwerkerk

OUWERKERK - De inrichting van de nieuwe weerhoek in het Watersnoodmuseum staat op losse schroeven. De vaste expositie onder de noemer Code Rood vergt een investering van 22.500 euro. Het grootste deel moet worden opgebracht door crowdfunding, maar dat loopt nog niet zo vlot.

Van de benodigde 12.500 euro via publieksdonaties is nu 41 procent binnen, aldus projectmedewerker Liza de Bie van het Watersnoodmuseum. "Dus we hebben nog zeker een eind te gaan. Maar we hebben ook nog tot maandag. En de eindsprint van crowdfunding wordt wel vaker in de laatste week ingezet."

80 procent

Om het ingezamelde geld van crowdfunding te mogen gebruiken, moet minimaal 80 procent van het streefbedrag worden behaald. Lukt dat niet, dan schrijven de regels voor dat de stortingen weer moeten worden teruggeboekt naar de gulle gevers. Mocht het zo ver komen, dan wordt de inrichting van de nieuwe weerhoek nog eens goed tegen het licht gehouden, zegt De Bie.

Het museum heeft al tienduizend euro binnengesleept van fondsen. Daarmee zou desnoods een deel van de expositie kunnen worden ingericht. De totale investering dient voor de opzet van een interactieve weerkaart. Bij het aanklikken van icoontjes verschijnt de gevraagde informatie, opgeleukt met een filmpje van oud-weerman Erwin Krol. Die filmpjes zijn eerder al opgenomen bij het Watersnoodmuseum.

Overstromingen

Code Rood zoomt in op de gevolgen van overstromingen en het (huidige) belang van waterveiligheid.

Doneren kan nog via www.voordekunst.nl/projecten/4876.