Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Guido van der Heijden

Celstraf van 6 maanden en taakstraf van 200 uur geëist voor inbraak en heling

MIDDELBURG - De 21-jarige M. G. uit Zierikzee zat in een dip. Hij was door zijn ouders het huis uitgezet, zwierf en sliep op straat, of vond onderdak in een kraakpand en had geen geld, geen werk, niets.

Toen hij eindelijk een woning had had hij geen spullen en de woning bij hem in de buurt had alles weg van een pakhuis. 'Dus' bracht hij via een raam een bezoek aan de woning en stal daar een boxspring met matrassen. Via kennissen die niet altijd even netjes waren en soms wel eens verkeerde dingen deden kreeg hij nog meer huisraad. Dat laatste bleek te zijn gestolen en dus was het heling.

Dat hij een fiets voor een habbekrats had gekocht was eveneens heling en voor al die feiten hoorde hij donderdag in Middelburg een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden tegen zich eisen. Inmiddels zegt G. het recht pad weer te hebben ontdekt. ,,Meneer heeft een moeilijke tijd gehad, is gelukkig weer opgekrabbeld, maar er zal toch nog even moeten worden afgerekend'', stelde officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk vast.

,,Mijn cliënt verkeerde in een duistere tijd en wist van voren niet dat hij van achteren leefde'', zei G.'s advocaat. De raadsman vond dat die 200 uur taakstraf wel erg veel van het goede was, in aanmerking genomen dat G. zes dagen in de week werkt.

Uitspraak 11 augustus.