Willem Rapati van het Repair Café en Cécile Boogerd sleutelen aan de Singer naaimachine van Cécile
Volledig scherm
Willem Rapati van het Repair Café en Cécile Boogerd sleutelen aan de Singer naaimachine van Cécile © Katja Van Noort

Cécile loopt haast zingend de deur uit met haar gesmeerde Singer

ZIERIKZEE - De Singer naaimachine van Cécile Boogerd uit Burgh-Haamstede is 46 jaar oud. Net zo oud als haar huwelijk, want de Singer was een trouwcadeau. Het ding leek volledig op, tot Boogerd zaterdag binnenstapte bij het Repair Café in Zierikzee. Even smeren en hij loopt weer als een dolle.

 1. Voormalig Groene Kruisgebouw in Zierikzee krijgt iets van oorspronkelijke functie terug
  PREMIUM

  Voormalig Groene Kruisge­bouw in Zierikzee krijgt iets van oorspronke­lij­ke functie terug

  ZIERIKZEE - Het voormalige Groene Kruisgebouw aan het Jannewekken in Zierikzee wordt verbouwd tot gezondheidscentrum. In het pand komen zeventien praktijkruimtes voor uiteenlopende zorgfuncties. Daarbij moet volgens de nieuwe beheerder, Reinout van Heiningen van Pandrs uit Middelharnis, bijvoorbeeld worden gedacht aan een podoloog, pedicure, masseur, fysiotherapeut, orthodontist en psycholoog.
 2. Bernard Black beleefde zijn avontuur na de noodlanding op Schouwen elk jaar opnieuw
  PREMIUM
  video

  Bernard Black beleefde zijn avontuur na de noodlan­ding op Schouwen elk jaar opnieuw

  NIEUWERKERK - De gestrande Engelse gliderpiloot Bernard Black was een van de zeventien personen die in december 1944 vanaf de Oosterscheldedijk bij Zierikzee naar het al bevrijde Noord-Beveland probeerden te ontsnappen. Die mislukte poging kostten tien verzetsstrijders het leven. Ze werden door de Duitsers bij Renesse opgehangen. Black overleefde de oorlog en schreef zijn Schouwse ervaringen gedetailleerd op.