Volledig scherm
Camping Duinrand zou volledig op de schop gaan.

'Camping Duinrand wacht hetzelfde lot als de Veerhoeve'

BURGH-HAAMSTEDE - De angst van zeshonderd caravan- en chaletbewoners op camping Duinrand in Burgh-Haamstede is bewaarheid: die zouden moeten plaatsmaken voor luxe vakantiehuisjes.

Dat hebben ze gehoord van raadsleden die donderdagavond in het geheim zijn bijgepraat door de eigenaar van de camping, Machiel Blom van Leisure2B. ,,Hij wil totale ontruiming en wij kunnen inpakken", zegt één van de eigenaren. ,,Precies waar we al bang voor waren."

Blom zou met Duinrand hetzelfde van plan zijn als met de Veerhoeve in Wolphaartsdijk. Honderden vaste gasten staan daar met hun caravan of chalet op straat, omdat Blom de camping wil omvormen tot luxe vakantiepark. Er valt niets tegen te beginnen, omdat de gasten allemaal een jaarcontract hebben.

Volledig scherm
Zeshonderd stacaravans en chalet staan er op camping Duinrand in Burgh-Haamstede. Ze moeten naar verluidt plaatsmaken voor luxe vakantiehuisjes. © PZC

Strijdbaar

Dat is ook in Burgh-Haamstede het geval. Het maakt de eigenaar, die uit angst voor onmiddellijke contractbreuk anoniem wil blijven, echter niet minder strijdbaar. ,,Ik laat het er niet bij zitten. Het hek is van de dam in Zeeland. Er is hier straks geen camping meer over. Terwijl wij, de kampeerders, de regio groot hebben gemaakt. We worden gewoon bedankt."

Met een man of veertig is de Duinrand-bewoner donderdagavond naar het gemeentehuis in Zierikzee gegaan. Ze mochten de presentatie niet bijwonen, maar hebben wel raadsleden gesproken. ,,We moeten hen aan onze zijde zien te krijgen", zegt de eigenaar. Die heeft het gevoel dat dat lukt. ,,Ik merk dat mensen wakker worden. Op onze camping, maar ook daarbuiten. We maken iets los. Nu moeten we doorpakken."

Leisure2B verwijst naar de politiek, die 11 oktober in het openbaar over Duinrand vergadert. ,,We hebben ze donderdag plannen gepresenteerd voor volledige herontwikkeling", zegt Angelique Kok namens Leisure2B. ,,Medio oktober weten we mogelijk meer."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement