Volledig scherm
© Thinkstock

Camera's moeten hangjeugd Bruinisse in gareel houden

BRUINISSE - De dorpsraad van Bruinisse wil dat de gemeente camera’s ophangt bij de bushalte in het dorp, in de hoop dat de hangjeugd zich daar beter gaat gedragen.

Elke ochtend loopt dorpsraadlid Ronic Weijenberg met haar hondje langs de plekken waar jongeren hangen en elke ochtend ruimt ze de rommel op die zij achterlaten. "Bierblikjes, lege jeneverflessen, condooms. Er wordt van alles uitgespookt in het dorp.”

De dorpsraad probeert het probleem van alcohol- en drugsgebruik al jaren onder de aandacht te brengen van Bruse jongeren én hun ouders. „We hebben zelfs professor Van der Lely een keer naar Bruinisse gehaald”, vertelt Weijenberg. „Maar het helpt niet. Er is een jeugdsoos, De Pul, en die is elke vrijdag en zaterdag open, maar daar gaan die gasten niet naartoe. Het is een groep die zich niet makkelijk laat vangen.”

En dus ziet de dorpsraad nog maar één oplossing: cameratoezicht. "Dan is het wellicht lastiger voor ze om rottigheid uit te halen. We willen ze niet wegjagen, we willen dat ze zich gedragen.”