Volledig scherm
Café Kort Dag in Zierikzee. © PZC

Café Kort Dag in Zierikzee houdt zich niet aan sluittijden en krijgt dwangsom

ZIERIKZEE - Café Kort Dag in Zierikzee heeft vrijdag van burgemeester Rabelink een ‘last onder dwangsom’ opgelegd gekregen.  Dit omdat de ondernemer zich niet houdt aan de sluitingstijd. 

Cafés op Schouwen-Duiveland mogen tot 3.00 uur 's nachts open zijn.  Politie en handhavers hebben in korte tijd verschillende keren geconstateerd dat het café ruim na sluitingstijd nog in bedrijf was, ook nadat de ondernemer hiervoor uitdrukkelijk gewaarschuwd was.  De ondernemer wacht een dwangsom van 2500 euro voor elke  nieuwe overtreding. 

Als de ondernemer de voorwaarden van zijn vergunning blijft overtreden dan kan dit ook leiden tot een tijdelijke of permanente sluiting, aldus de gemeente Schouwen-Duiveland. De gemeente hoopt dat het zo ver niet hoeft te komen.

  1. Zeeuws mkb kan nog wel wat leren over export: ‘Internationale handel maakt je minder kwetsbaar’
    PREMIUM

    Zeeuws mkb kan nog wel wat leren over export: ‘Internati­o­na­le handel maakt je minder kwetsbaar’

    VLISSINGEN - Zeeland is de provincie met de meeste export. En dat is vooral te danken aan de industrie. Het midden- en kleinbedrijf verkoopt nog maar weinig producten over de grens. En laat kansen liggen, zegt directeur Dick ten Voorde van de Zeeuwse ontwikkelingsmaatschappij Impuls. Ze gaat bedrijven helpen met internationale handel. ,,Het maakt je sterker en minder kwetsbaar.”