Volledig scherm
Brand op dakterras © Valeska Nastaly

Buurman ontdekt brand in Zierikzee en probeert zelf te blussen: 'De vlammen gingen als een gek'

ZIERIKZEE - Op het dakterras van een woning aan de Sint Domusstraat in Zierikzee is zaterdagavond brand uitgebroken. Een buurman ontdekte het vuur en probeerde het zelf te blussen met een tuinslang. 

De bewoners van de woning waren rond 20.00 uur niet thuis toen de brand uitbrak. De buurman en zijn vriendin van het naastgelegen huis zaten in hun serre in de tuin naast het dakterras. Ze dachten eerst dat de barbecue aanstond op het dakterras van de buurman. 

"De vlammen gingen als een gek", vertelt hij, vol emotie en adrenaline van de brand. Met zijn tuinslang klom hij op het dak van zijn serre en probeerde het vuur te controleren totdat de brandweer kwam. Die was door een buurvrouw verderop al gewaarschuwd.

De brandweer kwam ter plaatse met twee blusvoertuigen en had de brandhaard snel onder controle. De bewoners van de woning zijn 'enorm geschrokken' door de brand. Een hond was nog wel aanwezig in hun huis, maar raakte niet gewond. De brandweer onderzoekt de precieze oorzaak van de brand. Voor afhandeling van de schade is de stichting Salvage opgeroepen.

Volledig scherm
Schade op het dakterras. © Valeska Nastaly
Volledig scherm
Brandweerman in de Sint Domusstraat. © René Terhorst
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement