De Burghse klapbank in 1984, toen nog zonder afdakje, aan de zijmuur van de voormalige slagerij aan de Ring. Met (vlnr) Krijn Schoonaard, Jacob de Meij, Jaap de Koning, Daan van der Wekken, dhr Semeijn en Co van der Have. De naam van het meisje en de man in oranje broek is onbekend.
Volledig scherm
PREMIUM
De Burghse klapbank in 1984, toen nog zonder afdakje, aan de zijmuur van de voormalige slagerij aan de Ring. Met (vlnr) Krijn Schoonaard, Jacob de Meij, Jaap de Koning, Daan van der Wekken, dhr Semeijn en Co van der Have. De naam van het meisje en de man in oranje broek is onbekend. © Mieke Versteeg

Burgh in één klap beroofd van zijn praatjesbank; nieuwe eigenaren oude slagerij hebben andere plannen

BURGH- Kom je aan de klapbank op de Ring, dan kom je aan Burgh. Heel wat roddel en achterklap is er uitgewisseld op de stoep naast de slagerij. Oud en soms ook jong bespraken daar hét nieuws van de dag. En nu is de bank zelf het onderwerp van gesprek. Want van de één op de andere dag is het zitje verdwenen.

 1. Het buurtgevoel van vroeger is verdwenen uit Beldert: ‘Even kennismaken is er niet meer bij’
  PREMIUM
  Gehuchten - video

  Het buurtge­voel van vroeger is verdwenen uit Beldert: ‘Even kennisma­ken is er niet meer bij’

  Dit wás een buurtschap. Het klinkt hard als je het hoort. Martin van der Heijden op Beldert 5 is er zeker van. Frits en Tineke Scheurleer op nummer 1 ook. Martin (1949) kwam uit Schiedam en is een kleine twintig jaar inwoner van Beldert. Hij zegt: ,,Ik maak deel uit van een rijtje van vier huizen. De meeste mensen wonen er nog niet zo lang. Het is kennelijk niet meer gebruikelijk om even kennis te maken. Ze lopen wel hun honden uit te laten, maar als ik eraan kom vluchten ze naar binnen. Voor de nieuwkomers kwamen, woonde er een man die zei: ‘Jongens, ik ga de vriezer schoonmaken, het vlees gaat op de barbecue, neem allemaal een drankje mee’.”
 1. Mark Rutte: "'Tunnel tolvrij' roepen, dat is makkelijk"
  Play

  Mark Rutte: "'Tunnel tolvrij' roepen, dat is makkelijk"

 2. Mini docu: Milan Vader in voetsporen van Patrick Tolhoek
  Play

  Mini docu: Milan Vader in voetsporen van Patrick Tolhoek