Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Burgemeester Van der Hoek sluit twee drugspanden in Zierikzee

ZIERIKZEE - Bewoners van twee huurhuizen in Zierikzee moeten voor minimaal drie maanden op zoek naar een ander onderkomen. Burgemeester Jack van der Hoek van de gemeente Schouwen-Duiveland heeft de woningen laten vergrendelen.

 1. Streep door plan muziekcafé Zierikzee: ‘Maar ik heb nog een andere troef in handen’
  PREMIUM

  Streep door plan muziekcafé Zierikzee: ‘Maar ik heb nog een andere troef in handen’

  ZIERIKZEE - Het plan voor een muziekcafé pal naast De Biet aan de Nieuwe Haven in Zierikzee is van de baan. Vastgoedondernemer Sjoerd Dillisse, eigenaar van het pand, krijgt van de gemeente geen toestemming daar een danszaal te openen. Maar Dillisse geeft niet zomaar op en heeft zijn zinnen nu gezet op het pand schuin daar tegenover, tegen de Zuidhavenpoort. ,,Dat is ook nog eens drie keer zo groot!”
 2. Ze geeft al jaren drumles op Schouwen-Duiveland, nu komt Cora Dellebeke met Onda naar de Nieuwe Kerk

  Ze geeft al jaren drumles op Schou­wen-Duiveland, nu komt Cora Dellebeke met Onda naar de Nieuwe Kerk

  ZIERIKZEE - Al jaren geeft Cora Dellebeke drumles aan leerlingen van muziekvereniging Crescendo uit Dreischor. Nu komt ze met haar eigen club Onda uit Nieuw- en Sint Joosland voor een optreden naar de Nieuwe Kerk in Zierikzee. De slagwerkdocente volgde een jaar of 11 geleden dirigent Piet Meliefste op; de derde van 3 generaties Meliefste. Aanvankelijk schoorvoetend. ,,Maar nooit ook maar een haar op mijn hoofd die daar spijt van heeft gehad.”