Volledig scherm
De Duitse commandobunker in het bos bij Haamstede wordt toegankelijk gemaakt voor publiek. © Dirkjan Gjeltema

Bunkercomplex Ouddorp tijdens landelijke dag geopend voor publiek

OUDDORP - Het bunkercomplex van De Punt bij Ouddorp is zaterdag toegankelijk voor publiek. Het complex bestaat uit vijftien bunkers. Tijdens de landelijke bunkerdag zijn er tussen 10.00 en 17.00 uur doorlopend rondleidingen.

De kop van Goeree had in de Tweede Wereldoorlog een strategische rol in de Duitse verdedigingslinie langs de kust. Van Stellendam tot aan De Punt werden uiteenlopende vestingwerken en stellingen gebouwd. Het complex bij De Punt was onderdeel van een zwaar infanterie steunpunt. De kanonnen bestreken vanaf die locatie de ingang van de Grevelingen.

Ook op diverse locaties op Walcheren en in Zeeuws-Vlaanderen (Groede) gaan bunkers zaterdag open voor bezichtiging. De vleugelbunker bij Haamstede moet nog even een jaartje verstek laten gaan bij dit evenement. Pas volgende maand wordt begonnen met het uitgraven van het zand dat de ingang van dit bouwwerk blokkeert. Eerst moest alternatieve behuizing worden gecreëerd voor vleermuizen in twee kleinere bunkers in de buurt. De bunker zelf is verder nog goed toegankelijk, aldus Jaap Landegent van de werkgroep.

Op bunkerdag.nl zijn alle locaties te zien die zaterdag open zijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement