Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie © Thinkstock

Brute overval op Zierikzeese vrouw

ZIERIKZEE - Op de route die ze al twintig jaar maakt, van haar huis naar haar werk, is in de Zierikzeese Nobelstraat maandagochtend in alle vroegte een 44-jarige vrouw op brute wijze overvallen.

De broer van het slachtoffer, Leon van der Wekken, vertelt dat zijn zus rond 6.00 uur tussen café Old Dutch en de Albert Heijn plotseling van achteren werd aangevallen. "Twee jongemannen hebben haar met geweld tegen de grond gewerkt. Ze vroegen om geld, waarop zij haar portemonnee gaf. Daar zat ongeveer honderd euro in. Omdat ze onderweg was naar haar werk had ze verder niets bij, zelfs geen telefoon en ook geen sieraden, maar ze hebben toch nog alles doorzocht."

Erg van slag
Omdat alles zo snel ging, heeft zijn zus de daders niet goed kunnen bekijken. "Ze weet alleen dat ze halverwege de twintig zijn. En ze klonken niet als van hier. Toen ze klaar waren, zijn ze weggerend in de richting van Jannewekken."

In shock heeft het slachtoffer haar route vervolgd naar de Albert Heijn, waar ze al 25 jaar werkt. "Van daaruit is ze direct naar de politie gegaan, om aangifte te doen, vertelt Van der Wekken. "Hoewel ze geen grote verwondingen had, is ze voor de zekerheid toch ook nog even naar de huisarts gegaan. Nu is ze thuis en daar zal ze voorlopig ook wel blijven. Mijn zus is erg van slag."

Beloning
Omdat de overval zo vroeg plaatsvond, waren er verder geen mensen op straat. Toch hoopt Van der Wekken dat er toch nog mensen zijn die vanachter hun slaapkamerraam iets hebben gezien of gehoord. Hij looft een beloning uit van duizend euro voor degene met de gouden tip, die leidt naar de daders. "Mijn zus is bijzonder. Ze is licht gehandicapt en daardoor extra kwetsbaar. Ik wil er alles aan doen om haar te helpen."

Volgens de politie droegen de twee daders allebei donkere kleding. Een van hen droeg een jas met capuchon en bontkraag. Na de roof gingen ze er vandoor in de richting van de wijk Malta. Agenten doorzochten de omgeving, maar troffen niemand aan. Mensen met meer informatie kunnen contact opnemen via het telefoonnummer: 0900-8844 (of anoniem 0800-7000).