Volledig scherm
E-sport gamer. © Shutterstock

Bruse Boys zoekt E-sporter

BRUINISSE – Een beetje professionele voetbalclub heeft een E-sporter. Bruse Boys organiseert vrijdag 26 januari een FIFA19-toernooi. De beste gamer verdedigt een jaar lang digitaal de kleuren van Bru.

Volgens Wilmar Klop en Willem-Jan Bosselaar, initiatiefnemers van het FIFA19-toernooi, is januari vaak een ‘tamelijk saaie maand’ op Bruinisse. ,,In de winterstop is de bedrijvigheid op een club minder. Om leden toch bij elkaar te brengen, hebben wij dit event georganiseerd. Niet eens zo zeer om als club een E-sporter te hebben die ons vertegenwoordigt op het digitale vlak. Meer nog om leden en niet-leden die meedoen aan dit toernooi extra bij de club te betrekken”, zegt Bosselaar (24), die ook penningmeester is van Bruse Boys.

Rond de 25 aanmeldingen zijn er voor aanstaande vrijdag al binnen. Er is in de kantine van Sportpark De Volharding plaats voor 40 deelnemers die minimaal 15 jaar oud moeten zijn. De start is om 19:00 uur. De finale wordt op een 52-inch scherm gespeeld. Meedoen kost 7,50 euro. Inschrijven kan via: weplayesports.com/bruseboys. ,,Wij hopen dat dit toernooi slaagt en dat wij er een jaarlijks evenement van kunnen maken”, aldus Bosselaar.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement