In 2019 gingen de teamleden van Bru’s Running Team voor vertrek eerst langs het hospice in Zierikzee, met rechtsachter met rood jack Co de Feijter. Ze zamelden geld in voor een koppelbed voor Kaaskenshuis. Zo’n bed maakt het mogelijk voor partners en andere dierbaren om te blijven overnachten.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2019 gingen de teamleden van Bru’s Running Team voor vertrek eerst langs het hospice in Zierikzee, met rechtsachter met rood jack Co de Feijter. Ze zamelden geld in voor een koppelbed voor Kaaskenshuis. Zo’n bed maakt het mogelijk voor partners en andere dierbaren om te blijven overnachten. © Marieke Mandemaker

Bru’s Running Team is klaar voor de raarste Roparun ooit

Het is misschien wel de raarste editie van de Roparun ooit. Komend weekend lopen 186 teams voor het goede doel het vuur uit hun sloffen. Dit keer volledig op Nederlandse bodem. Bru’s Running Team (team 156) staat te trappelen, vertelt loper Co de Feijter. ,,Het belangrijkste is dat we weer wat gaan doen.”

  1. Ymke (10) en Toby (11) en hun schoolgenootjes rennen stápels boeken bij elkaar: ,,Voor elk werk wat je doet, heb je wel letters nodig.”
    PREMIUM

    Ymke (10) en Toby (11) en hun schoolge­noot­jes rennen stápels boeken bij elkaar: ,,Voor elk werk wat je doet, heb je wel letters nodig.”

    Ze kunnen bijna niet wachten tot ze weer terug zijn op school. Met dozen vol kakelverse boeken. De leerlingen van Radarschool Onder de Wieken in Burgh-Haamstede renden afgelopen zomer eigenhandig stápels boeken bij elkaar. Dinsdag haalde een clubje kinderen het leesvoer op bij Boekhandel de Vries in Zierikzee. Noem iets en het zit erbij: van zoekboeken tot razend populaire grafische novelles als Dog Man.