De huidige huisartsenpraktijk in het voormalige bankgebouw wordt het hart van het nieuwe gezondheidscentrum. In dat complex krijgt ook de bibliotheek een plekje, met daarboven 13 Vivalib-appartementen. Het plan wacht nog op goedkeuring van burgemeester en wethouders.
Volledig scherm
PREMIUM
De huidige huisartsenpraktijk in het voormalige bankgebouw wordt het hart van het nieuwe gezondheidscentrum. In dat complex krijgt ook de bibliotheek een plekje, met daarboven 13 Vivalib-appartementen. Het plan wacht nog op goedkeuring van burgemeester en wethouders. © Dirk Jan Gjeltema

Bruinisse mikt op zorgeloos wonen voor ouderen: E-health houdt op afstand oogje in het zeil

BRUINISSE - In het verleden draaide praktisch alles in Bruinisse om de visserij. Daar is de glans wel van af. Maar het oude vissersdorp heeft een nieuwe toekomst ontdekt: zorgeloos wonen.

  1. Bernard Black beleefde zijn avontuur na de noodlanding op Schouwen elk jaar opnieuw
    PREMIUM
    video

    Bernard Black beleefde zijn avontuur na de noodlan­ding op Schouwen elk jaar opnieuw

    NIEUWERKERK - De gestrande Engelse gliderpiloot Bernard Black was een van de zeventien personen die in december 1944 vanaf de Oosterscheldedijk bij Zierikzee naar het al bevrijde Noord-Beveland probeerden te ontsnappen. Die mislukte poging kostten tien verzetsstrijders het leven. Ze werden door de Duitsers bij Renesse opgehangen. Black overleefde de oorlog en schreef zijn Schouwse ervaringen gedetailleerd op.