De huidige huisartsenpraktijk in het voormalige bankgebouw wordt het hart van het nieuwe gezondheidscentrum. In dat complex krijgt ook de bibliotheek een plekje, met daarboven 13 Vivalib-appartementen. Het plan wacht nog op goedkeuring van burgemeester en wethouders.
Volledig scherm
PREMIUM
De huidige huisartsenpraktijk in het voormalige bankgebouw wordt het hart van het nieuwe gezondheidscentrum. In dat complex krijgt ook de bibliotheek een plekje, met daarboven 13 Vivalib-appartementen. Het plan wacht nog op goedkeuring van burgemeester en wethouders. © Dirk Jan Gjeltema

Bruinisse mikt op zorgeloos wonen voor ouderen: E-health houdt op afstand oogje in het zeil

BRUINISSE - In het verleden draaide praktisch alles in Bruinisse om de visserij. Daar is de glans wel van af. Maar het oude vissersdorp heeft een nieuwe toekomst ontdekt: zorgeloos wonen.

De republiek Bru doet z'n geuzennaam eer aan. De dorpsraad weigert bij de pakken neer te zitten en af te wachten totdat ‘ze in Zierikzee’ weer eens met plannen komen die het dorp vooruit helpen.  Dat maakt het verschil, zien ze inmiddels in de praktijk gebracht. Het Kerkplein onderging vorig jaar een metamorfose en momenteel wordt ook gebouwd aan en rond de Market Plaza aan de Dreef. Maar de behoefte aan meer woningen en een hoger tempo is groot, signaleert de dorpsraad.