De brug bij Bruinisse is al sinds november defect.
Volledig scherm
PREMIUM
De brug bij Bruinisse is al sinds november defect. © Marieke Mandemaker

Brug van Bru inzet van burenruzie tussen Rijkswaterstaat en gemeente

BRUINISSE - Rijkswaterstaat geeft geen garantie dat de defecte brug in de N59 bij Bruinisse uiterlijk 1 mei weer kan worden gebruikt. Woordvoerder Edwin de Feijter houdt het vooralsnog op ‘ergens in mei'. Volgens de zegsman van de dienst Zee en  Delta is het technisch probleem met de brug complexer dan het zich aanvankelijk liet aanzien. Rijkswaterstaat wil er eerst honderd procent zeker van zijn dat alles blijft werken en neemt daarom ook de tijd om alles goed te testen, aldus de Feijter.

 1. Omwonenden Oude Haven zijn terug bij af; ‘De meeste aanbevelingen worden aan de kant geschoven’
  PREMIUM

  Omwonenden Oude Haven zijn terug bij af; ‘De meeste aanbevelin­gen worden aan de kant geschoven’

  ZIERIKZEE - Het uur U nadert. Wordt het een Oude Haven mét behoud van de huidige 35 bomen of moeten de lindes toch het veld ruimen voor de restauratie van de kademuren? Die renovatie kan minder ingrijpend dan de gemeente van plan is, houdt een bewonerswerkgroep overeind na raadpleging van de TU Delft. Maar burgemeester en wethouders willen van geen alternatieven horen, concludeert onafhankelijk werkgroepvoorzitter Jan Geluk. ,,Daar waar de bewoners zich op voorhand bij alle aanbevelingen van de TU hadden neergelegd, doet het college dit niet.”
 2. Hypermodern wonen in Zierikzee; ‘De hele uitstraling van de wijk Malta gaat er zo enorm op vooruit’
  PREMIUM

  Hypermo­dern wonen in Zierikzee; ‘De hele uitstra­ling van de wijk Malta gaat er zo enorm op vooruit’

  ZIERIKZEE - Vier jaar heeft het terrein van het voormalige multifunctioneel centrum in de Zierikzeese wijk Malta braak gelegen, wanneer Zeeuwland daar in 2022 begint met de bouw van twee hypermoderne gebouwen met in totaal 43 appartementen. Tussen fris witte gevels opgetrokken, voorzien van warmtepompen en zonnepanelen. ,,De hele uitstraling van de wijk gaat er zo enorm op vooruit, in vergelijking met het verouderde MFC.”