Met het toeristenseizoen voor de deur kan de kapotte brug bij Bruinisse weer ‘ouderwets’ voor opstoppingen gaan zorgen voor het weg- en scheepvaartverkeer.
Volledig scherm
Met het toeristenseizoen voor de deur kan de kapotte brug bij Bruinisse weer ‘ouderwets’ voor opstoppingen gaan zorgen voor het weg- en scheepvaartverkeer. © Katja van Noort

Brug bij Bruinisse blijft voorlopig nog buiten gebruik; ‘Fietsers kunnen bekneld raken’

BRUINISSE - Uiterlijk 1 mei zou de brug over de sluis bij Bruinisse weer kunnen worden gebruikt. Maar een paar weken geleden werd al duidelijk dat die planning waarschijnlijk niet zou worden gehaald. De brug gaat vandaag in ieder geval nog niet open voor het wegverkeer. En hoe lang deze situatie nog gaat duren, weet Rijkswaterstaat ook niet meer.

 1. Burgemeester Schouwen-Duiveland zet coronaklagers op hun plaats: ‘Vergelijking met de oorlog is ronduit ongepast’
  PREMIUM

  Burgemees­ter Schou­wen-Duiveland zet coronakla­gers op hun plaats: ‘Vergelij­king met de oorlog is ronduit ongepast’

  RENESSE - Het coronavirus heeft ieders bewegingsvrijheid al weer ruim een jaar beperkt. Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog hebben ook de navolgende generaties ervaren wat het is om niet te kunnen gaan en staan waar je wil. ,,Maar gelukkig was de oorzaak geen vreemde bezetter die je naasten gevangen nam, wegvoerde of doodde”, benadrukte burgemeester Jack van der Hoek bij de jaarlijkse dodenherdenking een essentieel onderscheid dat nimmer mag worden vergeten.
 1. Open Podium: Martijn Hop zingt graag alleen, maar nog liever samen
  Play

  Open Podium: Martijn Hop zingt graag alleen, maar nog liever samen

 2. Scooterrijder (16) zwaargewond bij botsing met auto in Cadzand
  Play

  Scooterrij­der (16) zwaarge­wond bij botsing met auto in Cadzand