Architect en projectontwikkelaar Matthijs Zeelenberg, het brein achter Brouwerseiland, geeft zijn droom voor de Grevelingen nog niet op.
Volledig scherm
PREMIUM
Architect en projectontwikkelaar Matthijs Zeelenberg, het brein achter Brouwerseiland, geeft zijn droom voor de Grevelingen nog niet op. © DirkJan Gjeltema

Brouwerseiland gaat juridische strijd aan met Schouwen-Duiveland, en dat gaat heel lang duren

ZIERIKZEE - Projectontwikkelaar Matthijs Zeelenberg stapt, zoals verwacht, naar de rechtbank om de weigering van de gemeente Schouwen-Duiveland mee te werken aan het plan Brouwerseiland aan te vechten. Zeelenberg heeft het gerenommeerde Rotterdamse advocatenkantoor Ploum op de kwestie gezet. De juristen gaan er van uit dat de beroepsprocedure enkele jaren in beslag neemt.

 1. 20.000 kilo aan afgedankte kerstbomen in de versnipperaar: ‘Maar volgend jaar weer vreugdevuren’
  PREMIUM

  20.000 kilo aan afgedankte kerstbomen in de versnippe­raar: ‘Maar volgend jaar weer vreugdevu­ren’

  ZIERIKZEE - Dit jaar geen fanatieke jongens en meiden die voor een extra zakcentje straat na straat afstruinen op zoek naar afgedankte kerstbomen. De traditionele vreugdevuren waren verboden in verband met de coronamaatregelen. Dus stuurde de gemeente de eigen medewerkers voor één keer op pad. Het resultaat: 20.000 kilo aan kerstbomen voor de versnipperaar. ,,Maar volgend jaar in principe gewoon weer de vreugdevuren”, zegt milieuwethouder Ankie Smit.
 1. Inwoners van Ritthem willen gevangenis verder weg
  Play

  Inwoners van Ritthem willen gevangenis verder weg

 2. Goese scholieren eindelijk weer samen om te sporten
  Play

  Goese scholieren eindelijk weer samen om te sporten