In 2014 werd onder meer met een lang menselijk lint op de geplande locatie voor Brouwerseiland geprotesteerd tegen de teloorgang van het natuurgebied.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2014 werd onder meer met een lang menselijk lint op de geplande locatie voor Brouwerseiland geprotesteerd tegen de teloorgang van het natuurgebied. © Marieke Mandemaker

Brouwerseiland claimt 32,5 miljoen euro schadevergoeding van Schouwen-Duiveland

UpdateZIERIKZEE - Brouwerseiland BV heeft een schadeclaim van 32,5 miljoen euro neergelegd bij Schouwen-Duiveland. De projectontwikkelaar stelt de gemeente aansprakelijk voor de gemaakte kosten en gederfde inkomsten voor het afgeschoten plan van luxe vakantievilla’s in de Grevelingen.

 1. Idyllisch strandje aan de Oosterschelde is voor de bontbekplevier: ‘Ze hebben hun rust hard nodig’
  PREMIUM

  Idyllisch strandje aan de Ooster­schel­de is voor de bontbekple­vier: ‘Ze hebben hun rust hard nodig’

  ZIERIKZEE - ,,Dit hek staat niet onder stroom hoor”, zegt Paul Begijn. ,,Als bewijs pakt de boswachter van Natuurmonumenten zonder aarzeling het dunne oranje draad vast. De afrastering bij het idyllische strandje op de kop van de oostelijke havendijk bij Zierikzee oogt volstrekt overbodig. Maar schijn bedriegt. Zeldzame kustvogels leggen daar hun eitjes tussen de scherpe oesterschelpen en zware basaltblokken. Ongewenst bezoek wordt zo op afstand gehouden.
 1. Ali en Frans zijn 75 jaar getrouwd: 'Opeens vroeg ze: wil je dansen?'
  Play

  Ali en Frans zijn 75 jaar getrouwd: 'Opeens vroeg ze: wil je dansen?'

 2. Tuinen tot aan de duinen in Poppendamme
  Play

  Tuinen tot aan de duinen in Poppendam­me