Artist impression van het plan BROUW!. Met onder meer een brouwerij in de Grote Kerk van Brouwershaven en hotelhuisjes aan de voet van de kerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Artist impression van het plan BROUW!. Met onder meer een brouwerij in de Grote Kerk van Brouwershaven en hotelhuisjes aan de voet van de kerk. © Hylkema Erfgoed

'Brouwerij en hotelhuisjes
in en rondom kerk Brouwershaven'

BROUWERSHAVEN - Vestig een brouwerij met proeflokaal en een klimwand met panoramisch uitzichtpunt in de Grote Kerk in Brouwershaven. En combineer dat met 'hotelhuisjes' aan de voet van het monumentale gebouw. Dan heeft de Grote of Sint Nicolaaskerk toekomst. Dat concludeert Hylkema Erfgoed, het bureau dat de herbestemming van de Brouwse kerk onderzocht.

  1. Torenwachter in Zierikzee ontvangt coronaproof: in monnikspij met spatmasker
    PREMIUM

    Torenwach­ter in Zierikzee ontvangt corona­proof: in monnikspij met spatmasker

    ZIERIKZEE - In Hans Baris komen heden en verleden zichtbaar samen. De trouwe wachter van de Dikke Toren ontvangt zijn bezoekers in de toepasselijke monnikspij van een minderbroeder uit 1209. Maar sinds de strengere coronamaatregelen van kracht zijn, heeft hij een eigentijds volgelaatsmasker aan zijn uitrusting toegevoegd. ,,En dan zou ik er eigenlijk ook nog een gewoon mondkapje onder moeten dragen".
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement