Volledig scherm
Het beeld van Antje de Waaij © AD

Bronzen beeld Antje de Waaij in Dreischor weer gestolen

DREISCHOR - Voor de tweede keer in vier jaar is het bronzen beeldje van Antje de Waaij-Blom gestolen, de laatste vrouw in klederdracht van Dreischor. Het beeldje is waarschijnlijk in de nacht van donderdag op vrijdag weggehaald.

Dat gebeurde in 2015 ook al. Toen werd het na een paar dagen gevonden nadat het werd aangeboden bij een metaalhandel in Pernis.

Dorpsraad-secretaris Kor van de Werve heeft vrijdagochtend aangifte gedaan bij de politie, vertelt hij. ,,Gistermiddag stond het beeldje er nog. Vanochtend sprak iemand die zijn hond uitliet me aan: of ik iets wist van het beeldje, want het was weg.”

Van de Werve hoopte dat de gemeente het misschien weggenomen had, om er onderhoud aan te plegen. Dat bleek niet het geval. Het is gestolen. ,,Misschien om het om te smelten, want brons is geld waard. Of het is uit baldadigheid geweest en ligt ergens verstopt.”

Het beeld is gemaakt door de Zierikzeese kunstenaar Eric Odinot en werd in 2012 door de Stichting Renesse geschonken. Deze stichting verblijdt jaarlijks een Schouwse woonkern met een bronzen beeld van een markant dorps- of stadsfiguur.

  1. Veroorzaker dodelijk motorongeluk Schuddebeurs moet terug naar de gevangenis
    PREMIUM

    Veroorza­ker dodelijk motoronge­luk Schudde­beurs moet terug naar de gevangenis

    NOORDGOUWE - Een 47-jarige man uit Middelburg is door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot vier jaar en drie maanden gevangenisstraf en een rijontzegging van tien jaar. De man kroop in 2016 dronken en zonder geldig rijbewijs achter het stuur van zijn bestelauto en veroorzaakte bij Schuddebeurs een botsing. Daarbij kwam de 29-jarige motorrijdster Kirsten van den Oever om het leven. Haar vriend, die achterop zat, raakte zwaargewond.