Marillion met uiterst rechts Steve Rothery. foto Lise Cairns
Volledig scherm
Marillion met uiterst rechts Steve Rothery. foto Lise Cairns

Britse band Marillion huurt bungalowpark Scharendijke af

SCHARENDIJKE - Zo'n 2500 fans van de Britse rockband Marillion bevolken komend weekeinde bungalowpark Port Zélande bij Scharendijke. De band geeft daar vrijdag-, zaterdag- en zondagavond concerten.

 1. Cameramuseum Zierikzee maakt zich klaar voor doorstart; ‘Wat mij betreft beginnen we morgen nog’
  PREMIUM

  Cameramuse­um Zierikzee maakt zich klaar voor doorstart; ‘Wat mij betreft beginnen we morgen nog’

  ZIERIKZEE - Dicht of niet, de vraag naar een ouderwetse fotoshoot in Zeeuwse klederdracht blijft onverminderd groot, zegt Bob Noomen van het Cameramuseum in Zierikzee. De liefhebbers weten hem te vinden via de website, die nog wél steeds in de lucht is. Sterker, sinds de camera’s en toebehoren noodgedwongen in de opslag verdwenen, is de collectie alleen maar gegroeid. ,,We zitten nu op meer dan 23.000 stukken, plus daarnaast nog iets van 7000 boeken en tijdschriften.”
 2. Zierikzee gaat aan de boemel; Bezoekers worden met pendeldienst naar de binnenstad gebracht
  PREMIUM

  Zierikzee gaat aan de boemel; Bezoekers worden met pendel­dienst naar de binnenstad gebracht

  ZIERIKZEE - Zierikzee gaat aan de boemel. In juli en augustus rijdt er dagelijks een pendeldienst tussen de grote parkeerterreinen aan de rand van de stad en het centrum. Met het elektrische treintje wil initiatiefnemer Frank van der Vorst bezoekers zo comfortabel mogelijk naar de binnenstad brengen en vice versa. ,,Ze kunnen op ieder willekeurig moment weer aan boord stappen én krijgen gelijk een kleine sightseeing op de koop toe.”