Volledig scherm
De tankautospuit die is weggehaald. © Brandweer Zierikzee

Brandweer Zierikzee: Burger is de dupe van reorganisatie

ZIERIKZEE - De Brandweer Zierikzee is boos op de overkoepelende Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) vanwege het weghalen van een tankautospuit bij het korps. De brandweermannen geven aan dat burgers daar de dupe van zullen zijn.

"Na 16 jaar trouwe dienst en altijd klaar te hebben gestaan wordt je nu door besluiten in "project Maatwerk" door de VRZ hier weg gehaald om elders in Zeeland problemen op te lossen met voertuig tekorten/uitval", schrijft het korps op Facebook. Met 'Maatwerk' wil de Veiligheidsregio de komende jaren een efficiëntere hulpverlening. De reorganisatie moet daarnaast zorgen voor een bezuiniging van 8 ton op jaarbasis.

De weggehaalde tankautospuit diende in Zierikzee als tweede brandweerwagen bij branden en ongevallen. "Nu zal het zeker 10 minuten tot een kwartier duren tot dat er een 2e voertuig elders vandaan zal komen om bij middel incidenten in te kunnen zetten", vreest het korps. "De burger is de dupe..."

Een tweede brandweerwagen moet nu van de brandweerpost in Kerkwerve komen. Beide posten worden samengevoegd op een nieuwe locatie, zoals beschreven in rapport Maatwerk. "De post Kerkwerve zal, tot gereed zijn nieuwe locatie, als satelliet-post naast de post Zierikzee blijven fungeren, waarbij de voor dit gebied noodzakelijke tweede tankautospuit (...) vanuit Kerkwerve wordt ingevuld. De tankautospuit van Zierikzee is in het zicht van deze samenvoeging niet langer noodzakelijk."

(Gebruik je de app, zie hier de Facebookpost)