Brand bij landbouwbedrijf Nieuwerkerk snel onder controle

videoNIEUWERKERK - In een schuur van een landbouwbedrijf aan de Stolpweg in Nieuwerkerk heeft zaterdagavond brand gewoed. Na ongeveer twintig minuten had de brandweer het vuur onder controle en kon het sein brand meester worden gegeven.

De brandweer rukte met drie blusvoertuigen en een redvoertuig uit om de brand te blussen. Bij aankomst van de eerste brandweerauto was de brand uitslaand en sloegen de vlammen aan de achterkant uit de schuur. De brandweerlieden hadden het vuur daarna, mede door een gunstige windrichting, snel onder controle.

Een blusvoertuig bestreed de brand van binnenuit, een ander vanaf de buitenkant. Een derde voertuig was onderweg voor waterwinning, maar die hoefde niet ingezet te worden. Er waren geen personen aanwezig toen de brand uitbrak.

Brandweer bij de schuur.
Volledig scherm
Brandweer bij de schuur. © Esme Soesman

De schuur is eigendom van de familie Folmer.  “In de schuur staan landbouwmachines”, zei mevrouw Folmer. “De belangrijkste hadden we al weggehaald. Toen we het vuur ontdekten belden we 112 en binnen tien minuten was de brandweer er.” 

Een deel van de achterzijde van de voormalige kippenschuur is uitgebrand. De schuur bevat een asbestdak, waarvan een klein deel is aangetast door de brand. Een adviseur gevaarlijke stoffen is daarom naar de boerderij gekomen, al heeft de wind de asbest vermoedelijk alleen naar de nabijgelegen landerijen geblazen.

Rond 19.30 uur was de brand door twee overgebleven blusvoertuigen afgeblust. Het is nog niet bekend hoeveel schade er is en waardoor de brand is ontstaan. De Stolpweg is vanaf de kruising Paardeweg tot de kruising met de Nieuwe weg afgesloten voor het verkeer.

Volledig scherm
© HV Zeeland
  1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
    PREMIUM
    update: met video

    Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

    SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”