Brabantse troubadour bezingt oevers van de Oosterschelde en Westerschelde

VideoBREDA - In zijn nieuwe song De Scheldeoever schetst troubadour Frank van Es uit Breda het rustgevende landschap aan de oevers van de Westerschelde en Oosterschelde. ,,Twee oerstromen uit het verleden.”

Af en toe komt liedjesman Frank van Es zelf het beeld in lopen in zijn muziekclip De Scheldeoever, die hij onlangs op YouTube zette. De troubadour filmt alles zelf, vandaar dat hij zelf weinig op beeld staat. Zeeland is een bron van inspiratie. De natuurlijke werking van eb en vloed zet hem bijna automatisch aan het zingen.

De tekst gaat verder onder de foto.

Frank van Es filmt zijn muziekclips zelf. Af en toe komt hij zelf in beeld.
Volledig scherm
Frank van Es filmt zijn muziekclips zelf. Af en toe komt hij zelf in beeld. © PR Beeld Frank van Es

Zeeland betekent voor hem ook ruimte en rust. Een ander landschap dan Brabant. Andere kleuren, zilte lucht, goed voor de luchtwegen. De vele zonuren, de zee, stranden en geluiden. ,,De Westerschelde en Oosterschelde zijn twee oerstromen uit het verleden. Ik stond op de dijk bij Rilland. Zag grote voorbijschuivende zeereuzen. Was in Yerseke en Bruinisse met zijn vissersboten en gebakken kibbeling”, vertelt Van Es.

Sinds 1992 is hij beroepsmatig troubadour. Op bijvoorbeeld Sail Amsterdam en Vlissingen Maritiem geeft hij acte de présence. En op mosselfeesten en haringparty’s. Allerlei feesten en nu ook langs de Westerschelde en Oosterschelde. ,,Op een gegeven moment zag ik twee jonge zeehonden vrolijk badderen bij de zeezijde van Neeltje Jans. Speels. Natuurlijk. Wat is een deel van de mensheid hier ver vanaf vandaag de dag”, aldus Van Es.

Terugkerende elementen in zijn eerdere liedjes zijn humor en ‘roots’. ,,Mijn liedjes bevatten persoonlijke ervaringen, belevingen en gevoelens.” Zijn project Zuidwaarts krijgt 12 eigen liedjes. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement