Zeeuwse nertsenfokkers zijn niet extra ongerust nu er in Brabant vermoedelijk een mens is besmet met corona door een nerts.
Volledig scherm
Zeeuwse nertsenfokkers zijn niet extra ongerust nu er in Brabant vermoedelijk een mens is besmet met corona door een nerts. © Getty Images/iStockphoto

Brabantse besmetting maakt Zeeuwse nertsenfokkers niet extra ongerust

NIEUWERKERK - Het vermoeden dat in Brabant een mens is besmet met corona door een nerts, maakt Zeeuwse nertsenfokkers niet extra ongerust. Wel zijn vanaf het moment dat het coronavirus in Nederland kwam scherpe voorzorgsmaatregelen genomen. Dat is om de dieren gezond te houden.

,,We laten geen mensen toe op het bedrijf", vertelt Rinus van der Wielen uit Nieuwerkerk, een van de Zeeuwse nertsenfokkers. Bij zijn bedrijf is het hek gesloten en aan de weg staat een bordje verboden toegang. Verder neemt hij zelf ook alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om besmetting van de dieren te voorkomen, zoals wisselen van kleding als hij in de stallen gaat en zo min mogelijk het bedrijf af. ,,En bij ons ziet alles er goed uit. We hebben geen zieke dieren.” 

Gevoelig voor griep

Deze voorzorgsmaatregelen nemen ook de andere Zeeuwse fokkers, vertelt zijn collega en dorpsgenoot  Pieter Flikweert. ,,Maar dan doen we al vanaf het begin dat corona uitbrak.” Dus ook bij hem geen vreemden in de stallen want nertsen kunnen ziek worden. ,,Ze zijn gevoelig voor griep", zegt Van der Wielen. 

  1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
    PREMIUM
    update: met video

    Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

    SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”