Remco opent pop-up restaurant tegen voedselverspilling: ‘Doodzonde dat al dat goede eten de vuilnisbak in gaat’

videoSIR JANSLAND - Als je ooit hongerige kindjes in Afrika in de ogen hebt gekeken, kun je niet anders meer. Remco Flikweert (23) uit Oosterland in ieder geval niet. ‘’Ik ben daar echt door geraakt.‘’ Met Zeeuws Rood strijdt hij tegen voedselverspilling. In mei opent hij een pop-uprestaurant in een auberginekas in Sirjansland. 

Drie dagen lang kunnen mensen daar genieten van een lunch of diner gemaakt van groentes met een plekje of butsje. En van andere producten die doorgaans linea recta de afvalcontainer ingaan. Onbegrijpelijk voor Remco, die met zijn eigen bedrijf Greenworks meerdere keren Rwanda bezocht. ,,Als je ziet hoe het daar is, dan springen de tranen in je ogen. Kinderen die alléén maar rijst eten.”

  1. Aula's bij uitvaart zijn gevuld met leegte, ‘zo triest!’
    PREMIUM

    Aula's bij uitvaart zijn gevuld met leegte, ‘zo triest!’

    ZIERIKZEE - Door de veiligheidsmaatregelen rond het coronavirus mogen bij een uitvaart van een overledene maximaal dertig mensen aanwezig zijn. ,,De aula’s zijn gevuld met leegte”, hoort Rosalinde van Ingen Schenau. ,,Zo triest!” Wanneer iedereen die noodgedwongen thuis moet blijven nu eens een bloem met persoonlijk kaartje op een lege stoel laat leggen, bedacht de Schouwse kunstenaar. ,,Dan ervaren de nabestaanden op het moment dat ze achter de kist binnen komen, toch nog de warmte van al die mensen om hen heen.”