Remco opent pop-up restaurant tegen voedselverspilling: ‘Doodzonde dat al dat goede eten de vuilnisbak in gaat’

videoSIR JANSLAND - Als je ooit hongerige kindjes in Afrika in de ogen hebt gekeken, kun je niet anders meer. Remco Flikweert (23) uit Oosterland in ieder geval niet. ‘’Ik ben daar echt door geraakt.‘’ Met Zeeuws Rood strijdt hij tegen voedselverspilling. In mei opent hij een pop-uprestaurant in een auberginekas in Sirjansland. 

Drie dagen lang kunnen mensen daar genieten van een lunch of diner gemaakt van groentes met een plekje of butsje. En van andere producten die doorgaans linea recta de afvalcontainer ingaan. Onbegrijpelijk voor Remco, die met zijn eigen bedrijf Greenworks meerdere keren Rwanda bezocht. ,,Als je ziet hoe het daar is, dan springen de tranen in je ogen. Kinderen die alléén maar rijst eten.”

  1. Zeeuws mkb kan nog wel wat leren over export: ‘Internationale handel maakt je minder kwetsbaar’
    PREMIUM

    Zeeuws mkb kan nog wel wat leren over export: ‘Internati­o­na­le handel maakt je minder kwetsbaar’

    VLISSINGEN - Zeeland is de provincie met de meeste export. En dat is vooral te danken aan de industrie. Het midden- en kleinbedrijf verkoopt nog maar weinig producten over de grens. En laat kansen liggen, zegt directeur Dick ten Voorde van de Zeeuwse ontwikkelingsmaatschappij Impuls. Ze gaat bedrijven helpen met internationale handel. ,,Het maakt je sterker en minder kwetsbaar.”