Saskia Maaskant voor de deur van ‘t Vissersuusje waarin haar Janna zo kan hebben gewoond. Al stond dat huisje aan de Steinstraat en is Brusea, met z’n Vissersuusje, te vinden aan de Oudestraat in Bru.
Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Maaskant voor de deur van ‘t Vissersuusje waarin haar Janna zo kan hebben gewoond. Al stond dat huisje aan de Steinstraat en is Brusea, met z’n Vissersuusje, te vinden aan de Oudestraat in Bru. © Ernesta Verburg


In ‘t Vissersuusje in Bruinisse heeft Janna écht rondgedwaald

BRUINISSE - Toen Saskia Maaskant twee jaar terug Brusea binnenliep, stond het kippenvel op haar armen. Dít is de plek die herinnert aan de stormramp van 1911. Dít is de plek waar Janna, hoofdpersoon uit haar boek Meerminnen verdrinken niet, heeft geleefd. Boek en Brusea vloeien vlotjes samen. 

 1. De trompetkalkkokerworm maakt watersporters het leven zuur en het diertje lijkt Zeeland steeds leuker te vinden
  PREMIUM

  De trompet­kalk­ko­ker­worm maakt waterspor­ters het leven zuur en het diertje lijkt Zeeland steeds leuker te vinden

  Het is een ‘prachtig beestje’, maar níet als-ie in de buurt van havens komt. De trompetkalkkokerworm rukt op. Bij watersportvereniging Herkingen, aan de noordkant van de Grevelingen, hebben ze al jaren last van de worm die complete riffen van kalkbuisjes maakt. Maar het diertje laat zich op steeds meer plaatsen zien. Oók in de Oosterschelde. De club uit Herkingen onderzoekt hoe wijd verspreid het probleem is. En hoopt op hulp van de overheid.
 2. Ton Prince blijft na een halve eeuw met beide benen op de grond: hij is helikopterpiloot-af
  PREMIUM

  Ton Prince blijft na een halve eeuw met beide benen op de grond: hij is helikopter­pi­loot-af

  ZIERIKZEE - Hij kent na ruim een halve eeuw als piloot het Zeeuwse luchtruim op zijn duimpje. Maar op zijn 72ste laat Ton Prince de stuurknuppel los. ,,Ik word volgende week 73, het is mooi geweest. Je kunt beter zelf zeggen ‘ik stop ermee’ dan dat een ander dat tegen je zegt.” Vrijdagmiddag, na een dik uur vliegen met zijn kleinkinderen, maakte hij de laatste vlucht met zijn vrouw Lies. Ton Prince is nu piloot af. ,,Mijn vliegbrevet verloopt over enkele dagen.”