Volledig scherm
Anja van der Bijl en zoon Martijn van camping Zonnehoeve. © Dirk Jan Gjeltema

Bouwplan Ecomaire ligt onder vuur

ZONNEMAIRE - Tegen het plan voor de bouw van vijftig zogeheten ecolodges  bij Zonnemaire zijn elf zienswijzen ingediend bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Omwonenden en diverse organisaties wijzen op de gevolgen van een te grote recreatiedruk op het gebied. Ook zouden er fouten gemaakt zijn in de procedure. 

De familie Van der Bijl van de naastgelegen landschapscamping de Zonnehoeve heeft een jurist in de arm genomen om de bouw tegen te houden. Ecomaire zou op krap dertig meter afstand van hun terrein komen. Anja van der Bijl heeft met een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur alle correspondentie en bijhorende stukken over Ecomaire opgevraagd. 

Daaruit komt onder meer naar voren dat de gemeente initiatiefnemer Niek Delst van landschapscamping Kijkuit deze zomer per aangetekende brief een keiharde deadline heeft gesteld voor ondertekening van de exploitatie-overeenkomst. Zouden de vereiste gegevens en zijn handtekening 1 september nog steeds niet binnen zijn, dan ging het hele plan over. Desondanks heeft het tot 19 september  geduurd voordat alle papieren in orde waren en is het plan alsnog ter inzage gelegd voor belanghebbenden. 

Maar ook toen ging het nog mis, vond Van der Bijl uit. Tussen de stukken zat een zogeheten verklaring van geen bedenkingen van de provincie die helemaal niets met Ecomaire te maken had. Die verklaring ging over een plan uit 2015 in Sint Annaland. 

In de PZC zaterdag een uitgebreid interview met Anja van der Bijl over het vermeende foutenbal bij de gemeente rond Ecomaire.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement