Volledig scherm
PREMIUM
Een historisch plaatje. In het voorjaar van 1994 voerde Rijkswaterstaat een praktijkproef uit met de Haringvlietsluizen, waarbij zout zeewater het Haringvliet mocht instromen. © Jacques Van Der Neut

Boswachters zwemmen ongeoefend Haringvliet over

STELLENDAM - In estafette hemelsbreed drie kilometer het Haringvliet over zwemmen. Nagenoeg ongeoefend, grinnikt boswachter Ted Sluijter van Natuurmonumenten over wat hem te wachten staat. ,,Dus we gaan wel zien of ik het haal."

Sluijter duikt dinsdag met drie collega's bij Stellendam het water in, om het belang te benadrukken van het openzetten van de Haringvlietsluizen. Op 5 september gaan de schuiven op een kier een kier en wordt de open verbinding met de Noordzee na bijna een halve eeuw hersteld.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Veroorzaker dodelijk motorongeluk Schuddebeurs moet terug naar de gevangenis
    PREMIUM

    Veroorza­ker dodelijk motoronge­luk Schudde­beurs moet terug naar de gevangenis

    NOORDGOUWE - Een 47-jarige man uit Middelburg is door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot vier jaar en drie maanden gevangenisstraf en een rijontzegging van tien jaar. De man kroop in 2016 dronken en zonder geldig rijbewijs achter het stuur van zijn bestelauto en veroorzaakte bij Schuddebeurs een botsing. Daarbij kwam de 29-jarige motorrijdster Kirsten van den Oever om het leven. Haar vriend, die achterop zat, raakte zwaargewond.