Volledig scherm
Jakob Timmers (m) en Rowan Verhage planten ter gelegenheid van boomplantdag samen met hun klasgenoten van De Morgenster zuilvormige eiken en amberbomen in de Vloedstraat in Kerkwerve. © Ernesta Verburg

Bomen planten voor de toekomst in Kerkwerve

KERKWERVE - Jakob Timmers en Rowan Verhage van De Morgenster in Kerkwerve vinden boomplantdag bovenal leuk om te doen. Maar ze weten ook goed waaróm ze zich dinsdagochtend in het zweet werken in de Vloedstraat. 

,,Voor het milieu en onze toekomst", vertelt Rowan. ,,Want bomen nemen CO2 op en dat houdt de opwarming van de aarde een beetje tegen.” In totaal 21 zuilvormige ambers en 13 dito eiken gingen de grond in bij de school. Deze boomsoorten blijven smal, zodat er geen last ontstaat van overhangende takken op de weg. Donderdag volgt deel twee van de boomplantdag en worden onder meer knotwilgen geplant langs de Miereweg in Zierikzee.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Herdenking Joodse slachtoffers in Zierikzee

    Herdenking Joodse slachtof­fers in Zierikzee

    ZIERIKZEE - Bij het Joods monument aan de Grachtweg in Zierikzee is vandaag stilgestaan bij de dood van 22 inwoners in de Tweede Wereldoorlog. Ze werden 24 maart 1942 gedwongen huis en haard te verlaten en samen met andere Joden in Zeeland op de trein gezet naar een Duits vernietigingskamp. Het monument is geadopteerd door de de J.L. de Jongeschool, dat met de jaarlijkse herdenkingen de herinnering aan de omgebrachte stadsgenoten levend houdt. Op de zuil prijken de namen van de 22 slachtoffers.