Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Boete na verstopping bij strandpaviljoen geschrapt

MIDDELBURG - Een verstopping van het riool leek voor de eigenaar van een Schouws strandpaviljoen een dure grap te worden. Behalve dat hij een aannemer moest inschakelen, kreeg hij ook een boete van 2000 euro opgelegd.

 1. Krzysztof bevestigt graag de vooroordelen: ‘Polen klagen niet over een uurtje langer werken’
  PREMIUM

  Krzysztof bevestigt graag de vooroorde­len: ‘Polen klagen niet over een uurtje langer werken’

  OOSTERLAND - Om vier uur zijn bed uit om op een trekkertje het fietspad van Bru tot Burgh te strooien. En vervolgens van acht tot vijf aan de slag bij de witlofkweker in Dreischor. ,,Ik zeg altijd: werk is werk. En ‘nee’ zeggen ken ik niet.” Het heeft Krzysztof Seweryniak ver gebracht. Hij kwam op zijn twintigste vanuit Polen naar Oosterland om appels te plukken. Nu heeft hij zijn eigen bedrijf Stef Werkt. Met bijna alleen maar Polen in dienst.
 2. Hallo, wie heeft er geld nodig? Schouwen-Duiveland wil inwoners beter wijzen op coronasteun

  Hallo, wie heeft er geld nodig? Schou­wen-Duiveland wil inwoners beter wijzen op coronas­teun

  ZIERIKZEE - Nog niet iedereen weet zijn weg te vinden naar de gemeente om steun te vragen bij het kunnen betalen van de huur of zelfs zorgkosten. Tot 9 april zijn er nog maar 7 aanvragen voor tegemoetkoming in noodzakelijke kosten (TONK) binnengekomen. Daarom gaat de gemeente harder roepen, want er is een flinke zak met geld te verdelen voor inwoners die een onvoorziene terugval in inkomen hebben als gevolg van de coronacrisis.
 3. De geldkraan voor cultuur gaat opnieuw open op Schouwen-Duiveland
  PREMIUM
  VIJF VRAGEN

  De geldkraan voor cultuur gaat opnieuw open op Schou­wen-Duiveland

  ZIERIKZEE - Ze voelden zich gestraft, maar ook ten onrechte gepasseerd: de culturele instellingen en gemeenschapshuizen die dit voorjaar nauwelijks tot geen coronasteun van de gemeente kregen. Er waren immers geen bezoekers, dus ook zij hebben het afgelopen jaar te lijden gehad van de coronamaatregelen. De gemeente wil nu, na een motie, meer geld gaan verdelen. Vijf vragen aan wethouder Jacqueline van Burg.
 1. Thuiskoks: Janice maakt aspergetaart
  Play

  Thuiskoks: Janice maakt asperge­taart

 2. Ontknoping moordzaak Oostkapelle: doodde de verdachte zijn buurvrouw?
  Play

  Ontknoping moordzaak Oostkapel­le: doodde de verdachte zijn buurvrouw?