Museumdirecteur Albert Scheffers, auteur Jop Steenhof de Jong en burgemeester Gerard Rabelink, die het boek in ontvangst nam (van links naar rechts).
Volledig scherm
Museumdirecteur Albert Scheffers, auteur Jop Steenhof de Jong en burgemeester Gerard Rabelink, die het boek in ontvangst nam (van links naar rechts). © Ton van den Nouweland

Boek over collaborateurs Schouwen-Duiveland gepresenteerd

ZIERIKZEE - In de zaal waar na de oorlog de grootste NSB'ers zijn veroordeeld - de huidige trouwzaal in het Zierikzeese Stadhuismuseum - is vrijdag het boek 'Collaboratie op Schouwen-Duiveland' van de historicus Jop Steenhof de Jong gepresenteerd. 

0 reacties

  1. Taakstraf voor hoofdagent die verzekering probeerde op te lichten door Camaro in brand te steken

    Taakstraf voor hoofdagent die verzeke­ring probeerde op te lichten door Camaro in brand te steken

    MIDDELBURG - Voor een poging om de verzekering op te lichten heeft de rechtbank in Middelburg woensdag de 54-jarige V. I. uit Scharendijke een voorwaardelijke taakstraf van dertig uur opgelegd. Het Openbaar Ministerie (OM) had het dubbele geëist. I. was in het bezit van een Chevrolet Camaro, maar wilde de wagen, waar hij 11.750 euro voor had betaald, weer van de hand doen. Hij zette de auto op Markplaats maar dat leverde geen kopers op.