Volledig scherm
PREMIUM
De opvolger van Gerard Rabelink (foto) gaat het niet gemakkelijk krijgen op Schouwen-Duiveland. © Gemeente Schouwen-Duiveland

Bloed, zweet en tranen voor de nieuwe burgemeester van Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Een daadkrachtige bestuurder die boven de partijen staat. Een burgervader of burgermoeder waarmee mensen samen lief en leed kunnen markeren. Een leider, een verbinder, een netwerker. De nieuwe burgemeester van Schouwen-Duiveland hoeft niet per se heel verrassend te zijn, blijkt uit de profielschets die de gemeente heeft prijsgegeven.

  1. Debora (24) werkt in vluchtelingenkamp op Lesbos: ,,Hoe zeg je liefdevol ‘nee’ als alles in je schreeuwt dat je deze mensen moet helpen?”
    PREMIUM

    Debora (24) werkt in vluchtelin­gen­kamp op Lesbos: ,,Hoe zeg je liefdevol ‘nee’ als alles in je schreeuwt dat je deze mensen moet helpen?”

    BRUINISSE - Een moeder met een pasgeboren baby en een kindje van amper één jaar smeekt om een droog, warm plekje in het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos. Maar alles wat Debora Molenaar haar op dat moment kan bieden, is een modderig tentje aan de rand. Het is de dagelijkse praktijk voor de 24-jarige hulpverlener uit Bruinisse. Voor de feestdagen is ze even terug op het thuishonk. Om emotioneel bij te tanken.