Kees de Broekert bij het voormalige gemeentehuisje van Duivendijke in Looperskapelle.
Volledig scherm
PREMIUM
Kees de Broekert bij het voormalige gemeentehuisje van Duivendijke in Looperskapelle. © Sandra Schimmelpennink

Bijzonder gemeentehuis Duivendijke in de verkoop

LOOPERSKAPELLE - De woning van Kees en Dea de Broekert in Looperskapelle deed van 1888 tot 1960 dienst als gemeentehuis van de voormalige gemeente Duivendijke. Nu staat het te koop. ,,Je zou willen dat de kopers het bijzondere verhaal achter dit huis kennen.”

 1. Ministerie LNV zit niet te wachten op conflict met Zeeuwse mosselvissers; Zo kan er helemaal niks meer in de Oosterschelde’
  PREMIUM

  Ministerie LNV zit niet te wachten op conflict met Zeeuwse mosselvis­sers; Zo kan er helemaal niks meer in de Ooster­schel­de’

  OUWERKERK - Het nodige geld -zes ton- is binnen. En de vijf mosselvissers die hun perceel hebben ter hoogte van het Watersnoodmuseum zijn bereid dat in te ruilen voor een andere stek. Maar het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij is bang dat andere mosselbedrijven zich zullen verzetten tegen een (te) gunstige compensatielocatie voor hun concurrenten. Het plan voor een eigen aanlegsteiger voor rondvaartboten verkeert daarmee in een diepe impasse.
 1. Stadhuismuseum in Zierikzee staat klokslag 8 uur klaar met croissants en koffie voor eerste bezoekers

  Stadhuismu­se­um in Zierikzee staat klokslag 8 uur klaar met croissants en koffie voor eerste bezoekers

  ZIERIKZEE - Het Stadhuismuseum in Zierikzee maakt een feestje van de heropening. Na bijna een half jaar gedwongen sluiting door de coronamaatregelen, gooit het museum de deuren zaterdag al gelijk om 8 uur 's ochtends open. De eerste dertig vroege vogels worden getrakteerd op een verse croissant van De Man die Bakt en een kopje koffie of thee. En dan ook nog eens hoogstpersoonlijk uitgeserveerd door cultuurwethouder Jacqueline van Burg.
 2. Roller op hectometerpaaltjes moet kerkuil weerhouden van dodelijk vlucht op Grevelingendam
  PREMIUM

  Roller op hectometer­paal­tjes moet kerkuil weerhouden van dodelijk vlucht op Grevelin­gen­dam

  BRUINISSE- Je bent jong, onervaren en lust wel een muisje. In de bermen langs de N59 op de Grevelingendam en Flakkee wemelt het van die lekkernij. Maar kerkuilen die een hectometerpaaltje gebruiken als uitkijkpost voor hun aanvalsvlucht, moeten dat vaak met de dood bekopen. Bij het opstijgen worden ze meegezogen door het voorbijrazend verkeer. Voor veiligheid van dier én mens heeft Rijkswaterstaat daarom om rollers op de bermpaaltjes geplaatst.