Bij zo’n blij Volkswagenbusje gaan alle duimpjes omhoog

videoBURGH-HAAMSTEDE - De één heeft de nieuwste van de nieuwste camper onder zn kont, de ander rijdt in een stokoud busje. Bij de VW Bus Club Nederland ben je in beide gevallen welkom. Tientallen  Volkswagenbusfans kwamen dit weekend op camping de Duinhoeve in Burgh-Haamstede samen 

 1. Schouwse winkelstraten horen bij de schoonste van het land, maar in buitengebied valt nog wat te winnen
  PREMIUM

  Schouwse winkelstra­ten horen bij de schoonste van het land, maar in buitenge­bied valt nog wat te winnen

  ZIERIKZEE - Het is over het algemeen schoon in de straten van Schouwen-Duiveland. Alleen het buitengebied laat nog te wensen over, blijkt uit de evaluatie van de aanpak van zwerfafval door de gemeente. Milieuwethouder Ankie Smit verwacht het positieve resultaat verder te kunnen verbeteren, zodra het statiegeld op kleine plastic flesjes (per 1 juli) en blik (eind 2022) wordt ingevoerd.
 2. Stadhuismuseum in Zierikzee staat klokslag 8 uur klaar met croissants en koffie voor eerste bezoekers

  Stadhuismu­se­um in Zierikzee staat klokslag 8 uur klaar met croissants en koffie voor eerste bezoekers

  ZIERIKZEE - Het Stadhuismuseum in Zierikzee maakt een feestje van de heropening. Na bijna een half jaar gedwongen sluiting door de coronamaatregelen, gooit het museum de deuren zaterdag al gelijk om 8 uur 's ochtends open. De eerste dertig vroege vogels worden getrakteerd op een verse croissant van De Man die Bakt en een kopje koffie of thee. En dan ook nog eens hoogstpersoonlijk uitgeserveerd door cultuurwethouder Jacqueline van Burg.