De tafel in de huiskamer is dé ontmoetingsplek in het Kaaskenshuis. Daar komen vrijwilligers, familieleden en andere betrokkenen samen. Vlnr: Coördinatrices Anita Joziasse en Liset Padmos, zorgvrijwilligster Annemarie Cats, verpleegkundige Anita Zandee en zorgvrijwilligster Marga van Dijck.
Volledig scherm
PREMIUM
De tafel in de huiskamer is dé ontmoetingsplek in het Kaaskenshuis. Daar komen vrijwilligers, familieleden en andere betrokkenen samen. Vlnr: Coördinatrices Anita Joziasse en Liset Padmos, zorgvrijwilligster Annemarie Cats, verpleegkundige Anita Zandee en zorgvrijwilligster Marga van Dijck. © Sandra Schimmelpennink

Bij nieuwe bewoners van hospice Kaaskenshuis valt er vaak een last van de schouders

ZIERIKZEE - Steeds weer maken de vrijwilligers het mee. Dat er een nieuwe bewoner over de drempel van hospice Kaaskenshuis komt en dat ze een last van de schouders van deze mensen en hun familie zien afglijden. Omdat ze niet meer zelf hoeven te zorgen, omdat ze rust vinden en omdat het naderend overlijden niet langer ‘als een olifant in de kamer’ staat. Hospice Kaaskenshuis in Zierikzee bestaat vijftien jaar.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”