De tafel in de huiskamer is dé ontmoetingsplek in het Kaaskenshuis. Daar komen vrijwilligers, familieleden en andere betrokkenen samen. Vlnr: Coördinatrices Anita Joziasse en Liset Padmos, zorgvrijwilligster Annemarie Cats, verpleegkundige Anita Zandee en zorgvrijwilligster Marga van Dijck.
Volledig scherm
PREMIUM
De tafel in de huiskamer is dé ontmoetingsplek in het Kaaskenshuis. Daar komen vrijwilligers, familieleden en andere betrokkenen samen. Vlnr: Coördinatrices Anita Joziasse en Liset Padmos, zorgvrijwilligster Annemarie Cats, verpleegkundige Anita Zandee en zorgvrijwilligster Marga van Dijck. © Sandra Schimmelpennink

Bij nieuwe bewoners van hospice Kaaskenshuis valt er vaak een last van de schouders

ZIERIKZEE - Steeds weer maken de vrijwilligers het mee. Dat er een nieuwe bewoner over de drempel van hospice Kaaskenshuis komt en dat ze een last van de schouders van deze mensen en hun familie zien afglijden. Omdat ze niet meer zelf hoeven te zorgen, omdat ze rust vinden en omdat het naderend overlijden niet langer ‘als een olifant in de kamer’ staat. Hospice Kaaskenshuis in Zierikzee bestaat vijftien jaar.