Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Hans van de Bruggen (helemaal rechts) staat hamburgers te bakken in het clubhuis van motorclub Koeievaag. © Marieke Mandemaker

Bij motorclub Koeievaag in Oosterland gelden weinig regels

OOSTERLAND - Kameraadschap boven hiërarchie. Vrouwen in hesjes. Geen stoere naam of dito leuzen, maar een koe als logo. Leut boven haantjesgedrag. Bij motorclub Koeievaag aan de N59 bij Oosterland gaat het er anders aan toe dan bij de gemiddelde motorclub. 

 ,,Kom kijken. Een krokodil in de tent.” Als er een levende krokodil in een wegwerptentje achter het houten clubhuis aan de Rijksweg ligt te kronkelen, zou dat niemand verbazen. Op het terrein van motorclub Koeievaag mag alles en moet niets. De leden en gasten van andere motorclubs hebben zich te houden  aan slechts enkele ongeschreven regels: ,,Van elkaars wijf blijf je af. Je jat niet en je sloopt niet”, aldus voorzitter Hans van de Bruggen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hostellerie Schuddebeurs is geen doorsnee toeristenfuik
    PREMIUM
    ACHTER DE SCHERMEN

    Hostelle­rie Schudde­beurs is geen doorsnee toeristen­fuik

    SCHUDDEBEURS - Waar het centrum is, vragen internationale gasten weleens aan receptioniste Sandra Fierens (46), geboren en getogen in Schuddebeurs. Ze kan er om lachen, want Hostellerie Schuddebeurs ís het centrum van het dorpje op Schouwen-Duiveland. Golfers en fietsers verblijven er graag. Deze krant keek in de keuken, de lobby en op hotelkamers. ,,Mijn brillenglazen besloegen van een half ontblote hotelgast.”