Piet Jan (l) en Marius Landegent met een Westhoekbiertje bij Pannenkoekenmolen de Graanhalm waar ze bakken met Zeeuws meel
Volledig scherm
Piet Jan (l) en Marius Landegent met een Westhoekbiertje bij Pannenkoekenmolen de Graanhalm waar ze bakken met Zeeuws meel © Dirk Jan Gjeltema

Biertjes met een Schouws verhaal

BURGH-HAAMSTEDE - In de Westhoekbieren van pannenkoekenmolen De Graanhalm in Burgh-Haamstede zit alles wat een beetje bier nodig heeft: zoals gerst, alcohol en hop. Maar het Lammegentje, de Witte van Aemstie en Lelietje van Dalen bieden meer. Het zijn stuk voor stuk biertjes met een ‘Schouws verhaal’.

 1. Met ‘Bijna iedereen heeft kanker’ maakt Saskia Maaskant de ziekte ‘een pietsie minder eng’
  PREMIUM

  Met ‘Bijna iedereen heeft kanker’ maakt Saskia Maaskant de ziekte ‘een pietsie minder eng’

  Saskia Maaskant (41) wist nét dat ze met haar jeugdroman ‘Meerminnen verdrinken niet’ genomineerd was voor de Thea Beckmanprijs toen ze hoorde dat ze lymfeklierkanker had. In één klap stortte ze van ‘het dak van de boekenhemel naar de diepste krochten van de oceaan’. Maar schrijfster bleef ze. En nog ééntje met een missie ook. Met haar nieuwste boek ‘Bijna iedereen heeft kanker’ wil ze de ziekte bespreekbaar maken én ‘een pietsie minder eng’.
 2. Bij De Man die Bakt is volkorenbrood populair
  PREMIUM

  Bij De Man die Bakt is volkoren­brood populair

  Beoefenaars van ambachtelijke beroepen zoals de bakkers hebben het moeilijk. Niet alleen het personeelstekort speelt hen parten, de hoge energie- en grondstofprijzen vormen een bedreiging voor deze bedrijfstak. Alleen een straatbeeld zonder warme bakkers en de geur van versgebakken brood, daar moet je toch niet aan denken? We volgen komende weken ambachtelijke Zeeuwse bakkers en tekenen hun verhaal op. Deze week de Man die Bakt in Zierikzee.