Volledig scherm
Fish and chips-zaak Hooked in Zierikzee. © René Akkermans

Bezwaren van buurvrouw fish and chips-zaak in Zierikzee worden opnieuw bekeken

ZIERIKZEE - Fish and chips-zaak Hooked had volgens de Raad van State nooit een vergunning mogen krijgen voor vestiging in het hoekpand aan de Mol, op de hoek van de Schuithaven in Zierikzee. Maar wat nu? Moet de zaak weg?

Na meer dan twee jaar heeft de Raad van State de gemeente Schouwen-Duiveland gesommeerd opnieuw te kijken naar de bezwaren van de buurvrouw van Hooked, Sarina de Looff. Die zit met haar herenmodezaak Drie's pal naast Hooked en ondervindt naar eigen zeggen de nogal wat overlast van de frituurzaak.

Bovendien, zo voeren zij en de eigenaar van haar winkel aan, valt de Mol niet in het horecagebied en de Schuithaven wel. Maar, zegt de gemeente, de horecazaak zit in een hoekpand dat eerder bij de Schuithaven hoort dan bij de Mol. De Raad van State ziet dat toch anders. De etalage, de ingang: alles is op de Mol georiënteerd, vindt de hoogste bestuursrechter.

Maar wat nu? Dat weet wethouder Jacqueline van Burg eigenlijk ook niet. ,,We zullen de uitspraak bestuderen en binnen twaalf weken een nieuw besluit nemen. Meer kan ik er niet over zeggen.”

  1. Schouwen en Veere in 107 kilometer lange ‘Best of Nature’ fietsroute

    Schouwen en Veere in 107 kilometer lange ‘Best of Nature’ fietsroute

    BURGH-HAAMSTEDE - De ‘Best of Nature Fietsroute’ loopt van Westvoorne via Goeree en Schouwen naar Veere en is 107 kilometer lang. De exacte route staat omschreven in een apart boekje dat vanaf vandaag gratis verkrijgbaar is en werd gezamenlijk ontwikkeld door de vier kustgemeenten. Per gemeente worden de hoogtepunten onderweg uitgelicht. Het initiatief komt voort uit de internationale toerismebeurs in Berlijn. Daar werden beide Hollandse en de twee Zeeuwse kustgemeenten uitgeroepen tot ‘wereldwijd de beste duurzame natuurbestemming'.