Volledig scherm
Het huidige wandelpad tussen de Moolweg en Adriaan van de Weijdeweg. © PZC

Bezwaarmakers fiets-voetpad Zeepeduinen staan niet in hun recht, vindt de Provincie

BURGH-HAAMSTEDE - De bezwaarmakers van de aanleg van een fiets-voetpad bij de Zeepeduinen staan niet in hun recht. Tenminste, dat vindt de Provincie Zeeland, schrijft ze in een brief aan de Raad van State.

Wanneer precies is niet duidelijk, maar ergens in de komende maanden behandelt de Raad de protesten van de Stichting Natuurbehoud Kop van Schouwen en twee particulieren tegen de aanleg van het fiets-voetpad. 

Maar volgens de Provincie hoeft het helemaal niet tot een inhoudelijke behandeling te komen, omdat het volgens haar niet duidelijk is wat de Stichting allemaal doet om de natuurwaarden in het gebied te beschermen. 

Ook de protesten van twee particulieren zijn wat de Provincie betreft ongeldig. ‘Het is wat ons betreft niet duidelijk dat zij enige hinder ondervinden van de omvorming van het wandelpad’, schrijft ze in de brief. Net als de Stichting Natuurbehoud, zouden zij niet-ontvankelijk verklaard moeten worden.

De provincie verleende de vergunning voor het fiets-voetpad al in 2017. De particulieren en de Stichting vochten dat zonder succes aan bij de Zeeuwse rechtbank, waarna in hoger beroep gingen bij de Raad van State.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement