Een woning in hartje Zierikzee is te rigoureus aangepakt tijdens de verbouwing, vindt de gemeente. Onder andere de veel te grote dakkapel van 5,68 meter breed moet van het dak af. De woning is niet in beeld op de foto.
Volledig scherm
PREMIUM
Een woning in hartje Zierikzee is te rigoureus aangepakt tijdens de verbouwing, vindt de gemeente. Onder andere de veel te grote dakkapel van 5,68 meter breed moet van het dak af. De woning is niet in beeld op de foto. © Sandra Schimmelpennink

Bewoner Zierikzee kan zijn raam niet meer openen door dakkapel buurman: de gemeente grijpt in

ZIERIKZEE - Een eigenaar van een woning aan de Zevengetijstraat in Zierikzee heeft het zo bont gemaakt met de renovatie en verbouwing van zijn huis, dat de gemeente ingrijpt. Het gaat daarbij vooral om de grootte van de dakkapel aan de zuidkant van de dak. Die loopt tot de zijkanten van het huis en is ruim 4 meter breder dan toegestaan. Bovendien heeft de buurman geklaagd dat hij de ramen van zijn badkamer niet meer volledig kan openen. De gemeente Schouwen-Duiveland wil de dakkapel daarom weg hebben. 

 1. Na vier jaar trekken is vergunning 
fish and chips Zierikzee eindelijk definitief; bezwaren kunnen de prullenmand in

  Na vier jaar trekken is vergunning fish and chips Zierikzee eindelijk definitief; bezwaren kunnen de prullen­mand in

  DEN HAAG/ZIERIKZEE - Vier jaar lang werden er rechtszaken gevoerd tegen de omgevingsvergunning van fish and chips Hooked aan de Mol van horecaondernemer René Akkermans. Woensdag verklaarde de Raad van State de bezwaren van buurvrouw Sarina de Looff (Drie’S Herenmode) en de eigenaren van haar pand ongegrond. Dat betekent dat de vergunning van de friteszaak definitief geldig is.
 2. Bruinisse bruist weer met nieuw dorpshart; bewoners hebben wel vier keer overlast moet doorstaan
  PREMIUM

  Bruinisse bruist weer met nieuw dorpshart; bewoners hebben wel vier keer overlast moet doorstaan

  BRUINISSE - Wat een paar mooi aangelegde straatstenen en een beetje spelen met de ruimte niet kan doen. Stap voor stap krijgt het dorpshart van Bruinisse weer wat smoel. Bijna vier jaar nadat de dorpsraad en ondernemersvereniging hun stempel drukten op de plannen voor het Kerkplein en omgeving, werd dat deel van de herinrichting vrijdag formeel afgesloten. Wethouder Jacqueline van Burg onthulde een plaquette in het wegdek. ,,Het is echt supermooi geworden!”