Volledig scherm
© Thinkstock

Betrokken Buur in Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE - Haamstedenaren met behoefte aan contact met dorpsgenoten kunnen vanaf donderdag 20 oktober wekelijks terecht in het plaatselijke Rode Kruisgebouw. Daar gaat die dag om 10.00 uur het project Betrokken Buur van start, een initiatief van het Rode Kruis.

Het doel is nieuwe ontmoetingen organiseren en buren stimuleren om naar elkaar om te kijken. Janneke Zuidhof is vrijwilliger bij het Rode Kruis en vanaf januari draait ze mee bij Betrokken Buur, dat al anderhalf jaar in Zierikzee bestaat. Daar komt nu een groep van ongeveer twintig mensen wekelijks samen. Zuidhof: "Zij delen lief en leed met elkaar."

De bijeenkomsten worden aangepast naar de wensen van de bezoekers. De groep in Zierikzee heeft bijvoorbeeld vooral behoefte aan 'lekker praten onder het genot van een kopje koffie', maar er worden ook thema-ochtenden gehouden. "Donderdag peilen we waar de mensen in Burgh-Haamstede behoefte aan hebben.

En of de volgende bijeenkomst ook 's ochtends moet zijn, of liever 's middags." Zuidhof heeft geen idee hoeveel mensen er donderdag naar de bijeenkomst aan Schuitkant 5 in Burgh-Haamstede zullen komen. Voor de zekerheid zijn er twee extra vrijwilligers aanwezig. Haamstedenaren van alle leeftijden zijn welkom, ook mensen die als vrijwilliger willen meedenken. Zuidhof: "En als er mensen willen komen die geen vervoer hebben, kunnen ze me bellen. Dan regel ik dat."