Volledig scherm

Betrokken Bruenaren richten platform op

BRUINISSE - Betrokken Bruenaren hebben een platform opgericht dat de kloof tussen de gemeente Schouwen-Duiveland en het dorp moet dichten.

 1. Met een wijntje op het strand van Renesse in Ibizastijl
  PREMIUM
  zomerserie: het strandhuisje

  Met een wijntje op het strand van Renesse in Ibizastijl

  Ibiza. Daaraan doen de kleine gekleurde strandhuisjes tegenover strandpaviljoen Zuid Zuid West in Renesse denken. Kralengordijntjes. Houten bordjes. Fleurige strandbedden. Janny van Vianen uit Berkel en Rodenrijs en vriendin Lies Rancuret uit Zoetermeer vertoeven er heel graag. Soms met heel de familie, soms ook lekker met z’n tweeën. ,,Ultiem ontspannend. Hier kan ik alles van mij af zetten.”
 2. Het is gelukt, dankzij oude pallets ontkomen aan dodelijke rovers
  PREMIUM

  Het is gelukt, dankzij oude pallets ontkomen aan dodelijke rovers

  ORANJEZON - Dankzij een paar simpele houten pallets is er iets heel bijzonders gebeurd op het strand bij Oranjezon. Twee jonge bontbekplevieren zijn niet ten prooi gevallen aan kraaien, meeuwen en vossen en vliegen daar nu rond. Voor Jos Boot van de Vogelwerkgroep Walcheren is dat heel bijzonder. Want de afgelopen tien jaar zag hij nimmer dat op dat strand jonge vogels van deze soort zover kwamen. Het is al heel bijzonder als eieren van deze vogels niet worden opgegeten door rovers. Laat staan dat hij meemaakt dat ze uitvliegen.