Volledig scherm
PREMIUM
Volgens bestuurskundige Linze Schaap mogen raadsleden de plannen voor camping Duinrand niet tegenhouden door het bestemmingsplan niet te wijzigen. © Sanne Donders

Bestuurskundige: 'Politiek gaat niet over privaatrechtelijke kwesties als Duinrand'

ZIERIKZEE - Het ene raadslid zegt dat de Schouwse politiek de vaste gasten van camping Duinrand in Burgh-Haamstede wel kan helpen, het andere beweert van niet. Maar wie heeft er nou eigenlijk gelijk?

,,Allereerst ben ik geen deskundige op juridisch gebied," zegt bestuurskundige Linze Schaap van de universiteit in Tilburg, ,,maar het is inderdaad een privaatrechtelijke kwestie. De campinggasten hebben een huurcontract dat verbroken mag worden. Dan kunnen ze zeggen: ik heb veel geld in en om mijn chalet of stacaravan geïnvesteerd, maar dat is hetzelfde als een huurder die een nieuwe keuken en badkamer in zijn huurwoning laat bouwen. Dat is je eigen risico."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Schouwen-Duiveland ruilt oude grafsteen in voor zoeksysteem via internet
    PREMIUM

    Schou­wen-Duiveland ruilt oude grafsteen in voor zoeksys­teem via internet

    ZIERIKZEE - Ruim duizend handtekeningen haalde Adri Moelijker op tegen het weghalen van oude grafstenen door de gemeente. Het haalde niets uit. Maar ook het compromis van een aantal raadsfracties om dan op z'n minst de namen van die overledenen te verzamelen in een digitale zuil op de begraafplaatsen, sterft nu een stille dood. Dat wordt burgemeester en wethouders evengoed te duur, laten ze de raad weten.