Het Haringvlietplein in Zierikzee
Volledig scherm
Het Haringvlietplein in Zierikzee © Google

Beschermd plantje blijkt niet voor te komen bij Haringvlietplein; herontwikkeling kan beginnen

ZIERIKZEE - Een beschermde plantsoort waarvan gedacht werd dat-ie er was, bleek toch niet voor te komen in het gebied rondom het Haringvlietplein in Zierikzee. En dus kan de herontwikkeling toch van start. 

Daar zal naar verwachting rond juni mee begonnen worden, laat wethouder Jacqueline van Burg weten. Omdat de herontwikkeling van het ‘retailplein’ en de Haringvlietstraat nogal wat voeten in de aarde heeft, worden betrokkenen daar eind deze maand over geïnformeerd. Met name de inwoners van de wijk Poortambacht hebben daar belang bij. In de herfst van vorig jaar sprak Adri Tange, voorzitter van de wijkraad, al zijn zorgen uit over de herontwikkeling in het gebied.

Ook De Meie krijgt onderdak

Als alles meezit kan tegen die tijd ook de nieuwbouw van het Pontes Pieter Zeeman bijna van start. ,,Dat betekent dat er veel werkzaamheden in de omgeving zijn, dus ook overlast en omleidingen. Dat willen we centraal oppakken", zegt Van Burg.

In het nieuwe complex aan het Hatfieldpark krijgt, naast het voorgezet onderwijs, ook basisschool voor speciaal onderwijs De Meie een plekje onder dat dak. Het streven is om de gebouwen najaar 2021 in gebruik te nemen.

  1. Brogum doet het nu anders: vakken tekenen op de dansvloer, dat werkt niet
    PREMIUM

    Brogum doet het nu anders: vakken tekenen op de dansvloer, dat werkt niet

    ZIERIKZEE - Nooit meer even hé-le-máál uit je dak gaan bij een concert, dansen tot de laatste zweetdruppel. Nooit meer fluiten en scanderen om een toegift. Het ‘nieuwe normaal’ noopt Brogum te zoeken naar wat wél kan binnen de 1,5 metersamenleving en drijft het Zierikzeese poppodium in de armen van de livestream. Met succes, ziet bestuursvoorzitter en drummer Swen Blikman. ,,Er gebeurt nu vaker dan voorheen iets bij Brogum én we trekken gemiddeld ook nog eens meer bezoekers.”