Volledig scherm
Erik de Vries, dochter Stacey, Tatjana Kooman en Angelica Postma halen blik uit de duinen bij Scharendijke. © Marieke Mandemaker

Bende verzamelt blikjes en daarmee héél veel geld voor Kika

SCHARENDIJKE - De Bende van het Strand heeft de afgelopen maanden twaalfhonderd kilo verzameld aan blikjes. De rommel is van de straat en het levert nog geld op voor Kika ook.

Niet dat blik zo veel oplevert bij de oud-ijzerboer, 300 euro slechts, maar schoonmaakbedrijf Weekra in Scharendijke was bereid dat bedrag ter verdubbelen. En toen Groenleer Metaalrecycling in Zierikzee daar lucht van kreeg, beloofde die het nieuwe bedrag óók te verdubbelen.

En zo heeft Erik de Vries van de Bende van het Strand al 1200 euro ingezameld voor het fonds tegen kinderkanker, Kika. ,,Eigenlijk hoop ik dat meer bedrijven zullen aansluiten. Die hoeven heus niet te blijven verdubbelen, maar elke bijdrage is meegenomen. Het is nog aftrekbaar ook.”

Campings

De Bende van het Strand, een groep mensen die de stranden van Schouwen-Duiveland vrijwillig schoonmaakt, heeft twintig rolcontainers over het eiland verspreid om blikjes te verzamelen. De containers staan bij snackbars en op campings. Aanvankelijk voor drie maanden, maar vanwege succes werd de actie verlengd tot vijf maanden.

Volledig scherm
De speciale rolcontainers van de Bende van het Strand. © Erik de Vries
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement