Volledig scherm
© dreamstime

Bende van het Strand haalt blik op voor KiKa

SCHARENDIJKE - Blik, blik en nog eens blik. De Bende van het Strand zet alles op alles om drie maanden lang zo veel mogelijk blikjes in te zamelen. De opbrengst daarvan gaat naar KiKa; Kinderen Kankervrij.

Via Renewi Afval Service Zeeland heeft de Bende van Erik de Vries rolcontainers tot zijn beschikking waarin de  blikjes kunnen worden verzameld. Al op achttien plekken op Schouwen-Duiveland zijn die containers weggezet. Met een houten deksel erin mét gleuf waar je precies een blikje door heen kunt mikken. Alleen al bij verschillende frietzaken op Schouwen-Duiveland kon de Bende van het Strand een container kwijt.

Opslaan

Nu hoopt De Vries nog een paar vrijwilligers te vinden die de containers willen legen als ze volzitten en het ingezamelde blik even willen opslaan tot medewerkers van de Bende langskomen. Dan hoeft deze club niet voor elke volle zak het eiland over te crossen. Renewi heeft op het eigen terrein in Renesse een container van zes kuub beschikbaar gesteld, zodat daar de totale buit kan worden opgeslagen.

Zie: debendevanhetstrand.nl

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement