De biljarters van Haamstede. Van links naar rechts Mari van Hattem, Tinus Deltenre, Joop Koot (zittend), Jan Hart, Jan ter Velde (zittend), Henk Punt, Thor Westgard en Pleun van der Linden.
Volledig scherm
PREMIUM
De biljarters van Haamstede. Van links naar rechts Mari van Hattem, Tinus Deltenre, Joop Koot (zittend), Jan Hart, Jan ter Velde (zittend), Henk Punt, Thor Westgard en Pleun van der Linden. © Dirk-Jan Gjeltema

Bejaarde biljarters van Haamstede weggestuurd uit zorgcentrum

BURGH-HAAMSTEDE - Voor de heren van Haamstede is de biljarttafel van het plaatselijke zorgcentrum méér dan alleen een biljarttafel. Het is een weerzien van vrienden, een wekelijks verzetje, een uitvlucht uit een moeilijke thuissituatie. Het beste medicijn ter wereld. Maar nu moet de tafel weg.

Het is rustig in de Duinen van Haamstede, het gigantische woon-zorgcomplex dat drie jaar geleden aan de Kloosterweg werd opgetrokken. Een man veegt het regenwater van zijn tuinset, dames schuifelen voorbij met hun rollator en binnen in de brasserie zitten ze aan de koffie. Iemand heeft Fats Domino aangezet, standje zacht. In de ruimte naast de ingang klinkt gelach. Geschater zelfs.

  1. Aula's bij uitvaart zijn gevuld met leegte, ‘zo triest!’
    PREMIUM

    Aula's bij uitvaart zijn gevuld met leegte, ‘zo triest!’

    ZIERIKZEE - Door de veiligheidsmaatregelen rond het coronavirus mogen bij een uitvaart van een overledene maximaal dertig mensen aanwezig zijn. ,,De aula’s zijn gevuld met leegte”, hoort Rosalinde van Ingen Schenau. ,,Zo triest!” Wanneer iedereen die noodgedwongen thuis moet blijven nu eens een bloem met persoonlijk kaartje op een lege stoel laat leggen, bedacht de Schouwse kunstenaar. ,,Dan ervaren de nabestaanden op het moment dat ze achter de kist binnen komen, toch nog de warmte van al die mensen om hen heen.”